به گزارش آراس: ایوب سلطانی در گفتوگو با خبرنگاران در ایذه اظهار داشت: سایت تاریخی شهسوار شامل نقش برجسته ایلام کهن، بقعه شهسوار (تیموری) و گورستان تاریخی شهسوار است که بیشترین مجموعه شیر سنگی در کشور را در خود جای داده است.
وی گفت با اشاره به اینکه سایت شهسوار یکی از مهمترین منظر فرهنگی، طبیعی لحاظ شده برای پرونده ثبت جهانی ایذه است و عنوان کرد: یک اکیپ از زبدهترین مرمتکاران سنگ کشور برای مرمت گورستان تاریخی شهسوار از پایگاه پژوهشی تخت جمشید شیراز به ایذه سفر کرده و کار مرمت شیرهای سنگی این محوطه را شروع کرده اند.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی آیاپیر گفت: ساماندهی محوطه، گابیون بندی دره وسط محوطه، ایجاد مسیرهای دسترسی گردشگری و مقاومسازی بقعه، نصب تابلو راهنمای گردشگری از برنامههای اجرایی پروژه جاری است.
سلطانی تصریح کرد: این پروژه با مشارکت سمنها، اقامتگاه الیما، دهیاری روستاهای دالوزهرا، اشکفتها و کهباد، مردم و علاقهمندان محلی با برنامهریزی و هدایت پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر صورت گرفته است.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی آیاپیر ایذه افزود: گورستان شهسوار ایذه یکی از محوطههای باستانی شهرستان ایذه محسوب میشود که سالهاست شیرهای سنگ آن مورد خطر عوامل انسانی و طبیعی قرار گرفته شده بود.
به گزارش آراس، گورستان و زیارتگاه شهسوار مربوط به دوره معاصر است و در شهرستان ایذه، شهر باستانی ایذه واقع شده که بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.